Apelul ministrului de Justiție din Belgia după sinuciderea fostului militar care amenința că va ucide un virusulog celebru

Ministrul belgian al Justiţiei a făcut un apel la oameni să nu dea crezare teoriilor conspiraţiei apărute în legătură cu moartea lui Jürgen Conings, soldatul fugar al cărui cadavru a fost descoperit duminică, la o lună după dispariţia sa, relatează The Guardian. Bărbatul ameninţase că-l va ucide pe cel mai cunoscut virusolog din Belgia.

Iun 22, 2021 - 20:12
Urmărește-ne peGoogle news
Apelul ministrului de Justiție din Belgia după sinuciderea fostului militar care amenința că va ucide un virusulog celebru

Ministrul Vincent van Quickenborne a spus că speră ca oamenii să se concentreze asupra faptelor din acest dosar.

Conings, despre care se crede că s-a împuşcat, a fost găsit de Johan Tollenaere, primarul oraşului Maaseik, la câteva sute de metri de o zonă cercetată de soldaţi în ultimele zile. Tollenaere făcea o plimbare cu bicicleta când a dat peste cadavru.  

Mătuşa lui Conings a declarat presei locale că crede că nepotul ei a fost ucis de forţele de securitate. „Nu s-ar fi sinucis. A fost omorât”, a spus ea.  

Van Quickenborne a spus că va exista o investigaţie cu privire la eşecul operaţiunilor de căutare dar că, pe măsură ce se desfăşurau cercetările, ipoteza sinuciderii a devenit din ce în ce mai probabilă.

„De asemenea, observ că există teorii ale conspiraţiei... Trebuie definită o zonă de căutare. Nu poţi face toată Belgia zonă de căutare”, a spus el.  

„Faptul că a fost găsit la doar câteva sute de metri distanţă arată că echipele de căutare se aflau la locul potrivit. Nu uitaţi că aceasta este o pădure deasă, de mărimea a 24.000 de terenuri de fotbal. Căutarea trebuia făcută şi cu precauţie. Dar odată cu trecerea timpului, ipoteza sinuciderii a fost luată din ce în ce mai mult în considerare. La urma urmei, dispăruse acum o lună”, a continuat ministrul.  

Jurgen Conings, un fost soldat în vârstă de 46 de ani, a ameninţat mai multe persoane în ultimele luni, inclusiv pe Marc Van Ranst, virusologul care a jucat un rol-cheie în lupta Belgiei împotriva coronavirusului.

Pe 17 mai, poliţia a lansat o operaţiune de căutare după ce Conings a dispărut, având asupra lui mai multe arme de foc.