Bărbat chel, decapitat în cadrul unui ritual, pentru că autorii credeau că are aur în cap și că ar putea să-l vândă

Un bărbat chel a fost decapitat în cadrul unui ritual, pentru că autorii credeau că acesta are aur în cap, notează Gândul.ro, citând autoritățile din Mozambic

Ian 17, 2022 - 21:26
Ian 17, 2022 - 21:26
Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat chel, decapitat în cadrul unui ritual, pentru că autorii credeau că are aur în cap și că ar putea să-l vândă
Pixabay

Cei care au înfăptuit ritualul chiar voiau să valorifice capul, dar clientul din Mali pe care l-au contactat anterior nu s-a prezentat la locul stabilit pentru a face tranzacția, iar capul bărbatului a fost abandonat, potrivit BBC.

Unele persoane din Mozambic cred că în capul barbaților care nu au păr se află aur, iar primele rapoarte despre asemenea ritualuri au apărut încă din 2017. La acea vreme, poliția spune că oamenii care fac acest lucru cred foarte mult în această superstiție.

Comunitatea locală consideră că bărbații chei sunt bogați”, a declarat un comandant de poliție, atunci când au început să apară primele crime de acest gen, conform Tylaz.net, citat de Gândul.ro.

De altfel, comerțul cu diverse părți umane este des întâlnit în Mozambic, Malawi și Tanzania, deoarece oamenii de aici cred că aduc noroc și dragoste, cele mai căutate în acest sens fiind din corpul oamenilor care suferă de albinism.

Sursa: Gândul.ro