Barbatul care a folosit un pistol cu apă pentru a jefui un fast-food, va fi eliberat după 40 de ani de închisoare

Un bărbat din Arkansas care a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a jefuit un fast-food cu un pistol cu apă, va fi eliberat după 40 de ani petrecuți după gratii.

Iul 5, 2021 - 18:10
Iul 5, 2021 - 18:11
Urmărește-ne peGoogle news
Barbatul care a folosit un pistol cu apă pentru a jefui un fast-food, va fi eliberat după 40 de ani de închisoare
sursa foto: NewYorkTimes

În 1981, Rolf Kaestel, acum în vârstă de 70 de ani, a jefuit un fast-food din Fort Smith și a luat 264 dolari. Acum, guvernatorul din Arkansas, Asa Hutchinson, a declarat că intenționează să-l declare pe Kaestel eligibil pentru eliberarea condiționată, relatează The Guardian, citat de Digi24.

Există, însă, o perioadă de 30 de zile de așteptare pentru ca decizia guvernatorului să devină definitivă.

Kaestel, 70 de ani, a fost găsit vinovat de tâlhărie agravată și condamnat la închisoare pe viață după ce a jefuit fast-food-ul înarmat doar cu un pistol cu apă.

Bărbatul a depus mai multe cereri prin care a cerut comutarea pedepsei, însă ultima dintre ele, în care a spus că „poate mai am câțiva ani în care să mai pot aduce o contribuție cu adevărat substanțială societății”, a sensibilizat autoritățile.

Cred că am demonstrat că merit o șansă să încep o viață nouă”, a scris el.

Cazul lui Kaestel a atras atenția grupurilor care susțin o reformă a justiției penale în SUA. Inclusiv angajatul fast-food-ului jefuit a cerut eliberarea lui de-a lungul timpului considerând că pedeapsa primită este mult prea aspră.