Boris Johnson a anunțat eliminarea restricțiilor în Marea Britanie

Boris Johnson a comunicat într-un discurs ţinut în faţa Camerei Comunelor că măsura legală de autoizolare pentru cei care au fost testaţi pozitiv va fi eliminată.

Feb 21, 2022 - 21:36
Feb 21, 2022 - 21:38
Urmărește-ne peGoogle news
Boris Johnson a anunțat eliminarea restricțiilor în Marea Britanie
Foto: Boris Johnson/ Facebook

Totodată, el a precizat că, de la 1 aprilie, furnizarea de teste rapide gratuite va fi direcţionată către anumite categorii de populaţie, a notat BBC, potrivit realitateatv.net.

De asemenea, taxa de izolare în valoare de 500 de lire sterline pentru persoanele cu venituri reduse va fi eliminată săptămâna aceasta.

Boris Johnson a mai menţionat că eforturile pe care Marea Britanie le-a făcut în ultimii doi ani înseamnă că ţara este acum pregătită să renunţe la restricţiile guvernamentale şi să adopte o poziţie în care primează responsabilitatea individuală. 

"Restricţiile afectează economia, societatea, bunăstarea mentală şi şansele de viaţă ale copiilor noştri, iar noi nu trebuie să mai plătim acest cost enorm”, a adăugat premierul britanic.

Până pe 1 aprilie, persoanele care au fost testate pozitiv vor fi sfătuite să rămână acasă, dar, după această dată, guvernul îi va încuraja pe cei simptomatici „să-şi asume responsabilitatea personală”.