Cel puțin 11 oameni au murit și 37 sunt grav răniți după explozia unei conducte de gaz, în China

Cel puţin 11 persoane au murit duminică într-o explozie masivă a unei conducte de gaz în centrul Chinei, a informat presa chineză de stat, citată de CNN. Alte 37 au răni grave, potrivit unui bilanț provizoriu.

Iun 13, 2021 - 11:01
Urmărește-ne peGoogle news
Cel puțin 11 oameni au murit și 37 sunt grav răniți după explozia unei conducte de gaz, în China

Explozia a avut loc în jurul orei 6:30, ora locală, în Shiyan, din provincia Hubei, potrivit autorităţilor locale. Shiyan are o populaţie de peste 3 milioane de oameni.

Echipele de salvare au scos de sub dărâmături peste 100 de persoane, inclusiv 37 rănite grav, potrivit presei de stat CCTV, care citează oficialii locali.

Imaginile care circulă pe reţelele de socializare îi arătă pe salvatorii îmbrăcaţi în salopete portocalii care caută victimele printre dărâmături.

Încă nu se știe care este cauza care a dus la acceastă tragedie.

Explozia Shiyan a avut loc la o zi după ce opt ​​persoane au murit şi alte trei au fost rănite în urma unei scurgeri de metil toxic dintr-un vehicul de la o instalaţie de manipulare a substanţelor chimice din oraşul Guiyang din sud-vest.

O explozie similară s-a produs în portul nord-estic Qingdao în 2013, când 55 de persoane au murit.

Accidentele mortale frecvente sunt, de obicei, cauzate de faptul că nu sunt respectate standardele de siguranţă, iar întreţinerea echipamentelor este precară.