CNN l-a concediat pe cunoscutul prezentator Chris Cuomo pentru că şi-a ajutat fratele, fost guvernator al Statului New York, acuzat de agresiune sexuală

CNN a anunţat că l-a concediat pe Chris Cuomo pentru că l-a ajutat pe fratele lui, Andrew Cuomo, fostul guvernator al statului New York, în cazul acuzaţiilor de comportament sexual neadecvat.

Dec 5, 2021 - 11:29
Urmărește-ne peGoogle news
CNN l-a concediat pe cunoscutul prezentator Chris Cuomo pentru că şi-a ajutat fratele, fost guvernator al Statului New York, acuzat de agresiune sexuală
Sursa foto: LA Times

Postul de televiziune a precizat că a încheiat colaborarea cu prezentatorul Chris Cuomo „cu începere imediată”.

Anunţul a venit după ce o firmă de avocatură a fost angajată să analizeze informaţii despre cum exact şi-a ajutat Cuomo fratele atunci când acesta a fost acuzat de hărţuire sexuală.

Marţi, televiziunea a anunţat că îl suspendă pe Cuomo pe perioadă nedeterminată.

Avocaţii angajaţi de reţea au prezentat concluziile vineri, 3 decembrie, iar preşedintele CNN Worldwide, Jeff Zucker, l-a concediat sâmbătă pe Cuomo.

Producătorii şi alţi membri ai echipei programului „Cuomo Prime Time" vor rămâne angajaţi ai televiziunii.

Pentru moment, locul lui Cuomo va fi luat de Michael Smerconish, care îl înlocuia în mod obişnuit.

Chris Cuomo a fost suspendat săptămâna aceastaîn aşteptarea evaluării noilor informaţii care au ieşit la lumină legat de implicarea lui în apărarea fratelui său. Am angajat o firmă de avocatură respectată să facă analiza şi am încheiat contractul cu el începând de acum”, a transmis CNN într-un comunicat.

A fost adăugat că, în timpul analizei, „au apărut informaţii suplimentare” şi că, „în ciuda concedierii, vom investiga în mod corespunzător”.

Nu a fost detaliat despre ce „informaţii suplimentare” este vorba.

Într-un comunicat emis sâmbătă seară, Cuomo a spus: „Nu este modul în care aş fi vrut ca timpul meu petrecut la CNN să se încheie, dar v-am spus deja de ce şi cum mi-am ajutat fratele. Aşa că permiteţi-mi acum să spun, pe cât de dezamăgitor este, că nu aş putea fi mai mândru de echipa de la «Cuomo Prime Time» şi munca pe care am făcut-o împreună la emisiunea de la CNN numărul unu pe cel mai competitiv interval orar. Le datorez totul şi îmi va lipsi acel grup de oameni speciali care a făcut o muncă realmente importantă”.

Documentele emise la începutul acestei săptămâni de Letitia James, procuror general al statului New York, în urma unei anchete cu privire la fostul guvernator, arată că Chris Cuomo, în timp ce era angajat la CNN, lucra efectiv drept consilier neplătit al guvernatorului.

Andrew Cuomo a demisionat în august, după ce procurorii au spus că a hărţuit persoane din echipa sa.

Chris Cuomo, în vârstă de 51 de ani, a lucrat la CNN începând cu 2013 şi era unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatori ai televiziunii.

Ziare.com