Comisia Europeană va activa mecanismul de suspendare a banilor europeni pentru Ungaria

Comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, a anunțat într-un interviu pentru publicația austriacă Tiroler Tagezeitung, citată de G4Media, că la nivelul Comisiei Europene vor fi impuse sancțiuni financiare Ungariei pentru nerespectarea principiilor și valorilor fundamentale europene.

Apr 5, 2022 - 14:13
Urmărește-ne peGoogle news
Comisia Europeană va activa mecanismul de suspendare a banilor europeni pentru Ungaria
Foto: Viktor Orban/ Facebook

Potrivit sursei citate, comisarul european pentru buget a spus că Ungaria e o țintă pentru sancțiuni din cauza corupției și a trucării licitațiilor publice. Comisarul Johannes Hahn a anunțat că va lucra împreună cu Ungaria și va pune în mișcare acest mecanism. El a mai spus că în acest moment Polonia nu este vizată de mecanismul statului de drept.

Potrivit G4Media, citată de Ziare.com, presa independentă maghiară a scris în repetate rânduri despre licitațiile majore cu fonduri europene câștigate de familia premierului Viktor Orban și de cei cîțiva oligarhi din proximitatea sa. De asemenea, Ungaria a refuzat să facă parte din nou-creatul Parchet European care analizează modul în care sunt cheltuite fondurile europene.

Ungaria pierde deja fonduri europene din PNRR, după ce Comisia Europeană a decis că Budapesta încalcă valorile europene.