Cunoscutul designer francez Thierry Mugler a murit la vârsta de 73 de ani

Designerul francez Thierry Mugler a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 73 ani, conform unei postări publicate pe contul de Instagram al artistului.

Ian 24, 2022 - 09:36
Ian 24, 2022 - 10:25
Urmărește-ne peGoogle news
Cunoscutul designer francez Thierry Mugler a murit la vârsta de 73 de ani
Vogue Germany

Moartea creatorului francez care a dominat lumea modei în anii 1980 a fost una naturală, conform anunţului făcut și  de agentul său, Jean-Baptiste Rougeot.

„Cu imensă tristeţe vă informăm despre decesul domnului Manfred Thierry Mugler, survenit duminică, 23 ianuarie 2022", potrivit unui comunicat publicat și pe contul de Facebook oficial al designerului.

Potrivit lui Jean-Baptiste Rougeot, moartea lui Thierry Mugler s-a produs pe neaşteptate. Creatorul francez lucra la mai multe proiecte şi urma să anunţe noi colaborări la începutul săptămânii, declara acesta în postările anterioare.

Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Manfred Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 şi-a creat propria marcă, Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler.

Creaţiile sale structurate şi sofisticate s-au impus rapid. Ele au impus o eleganţă sofisticată, o modă ce exacerba formele femeilor: umeri accentuaţi din căptuşeală, decolteuri adânci, talie îngustă şi şolduri pline.

Cu o înclinaţie naturală spre regie, Thierry Mugler a organizat prezentări publice spectaculoase ale creaţiilor sale. „Întotdeauna am crezut că moda nu este suficientă de una singură şi că trebuie să fie prezentată într-un mediu muzical şi teatral", spunea adesea Thierry Mugler, fost dansator. „Dansul m-a învăţat multe despre postură, organizarea hainelor, importanţa umerilor, postura capului, jocul şi ritmul picioarelor", declara creatorul francez.

„Podiumurile de astăzi sunt o continuare a ceea ce a inventat Mugler. Colecţiile erau pretexte pentru prezentări de modă", îşi amintea Didier Grumbach, fost preşedinte director general al companiei Thierry Mugler.

Mugler s-a lansat și în lumea parfumeriei, iar celebrul său parfum "Angel", lansat în 1992, s-a bucurat de un real succes, concurând pentru primul loc în vânzări cu legendarul parfum No5 al Casei Chanel.

În 2013 a creat spectacole muzicale la Paris şi Berlin. Cu „Mugler Follies" a intenţionat să zguduie arta spectacolelor de revistă folosind transformişti şi creaturi ambigue într-un uluitor „omagiu adus tuturor frumuseţilor".

În septembrie i-a fost dedicată o expoziţie la Muzeul de Arte Decorative din Paris cu titlul „Thierry Mugler, Couturissime", un proiect al Muzeului de Arte Frumoase din Montreal.