Dacie 1310 furată, găsită într-un lac din Germania - Mașina era certificată drept vehicul istoric

Poliţia din oraşul german Hoyerswerda a deschis o anchetă, la începutul acestei săptămâni, după ce proprietarul unei Dacii înregistrate ca vehicul istoric a reclamat că i-a fost furată maşina din faţa locuinţei.

Apr 2, 2022 - 15:13
Urmărește-ne peGoogle news
Dacie 1310 furată, găsită într-un lac din Germania - Mașina era certificată drept vehicul istoric
Sursa foto: tag24.de/ Adevărul.ro

Conform anchetatorilor, maşina, o Dacia 1310 fabricată în 1991, a fost furată în seara de luni 28 martie. Maşina a fost găsită după aproximativ 24 de ore pe jumătate scufundată în lacul Scheibesee, din oraşul Hoyerswerda, aflat la 166 de kilometri de Berlin, capitala Germaniei.

Site-ul german de ştiri tag24.de, citat de adevărul.ro, a alocat un amplu articol dedicat operaţiunii de recuperare a maşinii istorice fabricate în România, la uzina Dacia de la Mioveni, acum mai bine de 30 de ani.

Potrivit surselor citate, ca urmare a apelului unui trecător, pompierii şi forţele de poliţie au găsit o Dacia 1310 de culoare roşie în apă, aproape de malul lacului Scheibesee. În maşină, găsită cu geamurile coborâte, nu se afla niciun pasager.

Operaţiunea de scoatere a maşinii din apă a fost una dificil,ă deoarece autovehiculul se afla la capătul unei pante abrupte, unde în ultimii ani au avut loc mai multe alunecări de teren.

În cele din urmă, după ce a fost obţinută aprobarea administratorilor lacului, pompierii au tras maşina din lac cu ajutorul unui tractor.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a descoperi autorul furtului. Audiat de poliţişti, proprietarul Daciei 1310 furate şi găsite în lac a declarat că valoarea maşinii certificate ca vehicul istoric este de 5.500 euro.

Sursa: Adevărul.ro