Doi deținuți din Penitenciarul Botoșani au fost prinși în timp ce făceau rachiu, în toaleta celulei

Paznicii Penitenciarului Botoșani au descoperit o instalație artizanală cu care doi deținuți încercau să producă singuri rachiu, asta deși regulamentul închisorii interzice acest lucru. Cei doi au folosit dulciuri și produse pe bază de fructe, cumpărate de la magazinul închisorii pentru a face alcool, relatează publicația locală Monitorul de Botoșani și Libertatea.ro.

Dec 1, 2021 - 15:48
Urmărește-ne peGoogle news
Doi deținuți din Penitenciarul Botoșani au fost prinși în timp ce făceau rachiu, în toaleta celulei

Instalația concepută de deținuți în baia celulei consta într-o găleată de 10 litri, în care produsele pe bază de zahăr și fructe erau puse la fermentat.

După câteva zile au acoperit recipientul cu o folie de plastic și au folosit un fierbător electric pentru a aduce compoziția la punctul de fierbere.

Vaporii rămași pe folia de plastic erau apoi colectați.

Mirosul degajat i-a alertat însă pe angajații penitenciarului, care au făcut imediat o percheziție în celulă.

Aici, paznicii au descoperit instalația improvizată, în care se aflau aproximativ 5 kilograme de amestecuri fermentate.

Cei doi au fost trimiși în fața Comisiei de disciplină, care le-a suspendat dreptul de a primi și vizite pe o durată de 3 luni. Din cauza sancțiunii disciplinare, ambii au fost respinși de la eliberare condiționată.

Audiați în comisie, deținuții au respins acuzațiile că ar fi încercat să obțină băuturi alcoolice, însă au avut explicații diferite.

Astfel, unul dintre ei a susținut că făceau ceai, iar celălalt a invocat faptul că în găleata respectivă era, de fapt, compot.

Nu este prima dată când deținuții încearcă să-și facă singuri alcool în captivitate, la Penitenciarul Botoșani. În 2019, un alt bărbat încarcerat aici a fost prins de gardieni cu mai multe recipiente în care fermenta fructe, pentru a-și face rachiu. Și în acest caz, mirosul degajat de compoziție l-a dat de gol.

Sursa: Monitorul de Botoșani, Libertatea.ro