Doi elevi din Chișinău, laureați ai unui prestigios concurs de științe și inginerie din SUA, premiați cu diplome de onoare de Președinta Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acordat astăzi Diplome de Onoare pentru Cosmin Ciorbă, elev în clasa a 11-a la Liceul „Ion Creangă”, și Andrei Copaci, elev în clasa a XII-a la Liceul „Prometeu-Prim” din capitală.

Mai 21, 2022 - 19:15
Mai 21, 2022 - 19:16
Urmărește-ne peGoogle news
Doi elevi din Chișinău, laureați ai unui prestigios concurs de științe și inginerie din SUA, premiați cu diplome de onoare de Președinta Maia Sandu
Foto: Președinția Republicii Moldova

Diplomele le-au fost oferite pentru locul III, cu care s-au întors recent de la „Regeneron ISEF”, un Concurs internațional de științe și inginerie din SUA.

Tinerii inventatori din Moldova au devenit laureați la categoria Robotică și Mașini Inteligente, pentru un proiect ce presupune schimbarea automată a bateriilor de alimentare a dronelor. Șefa statului a apreciat creativitatea și ingeniozitatea lor, și a menționat că, astfel, ei contribuie și la promovarea imaginii țării noastre în lume.

„Am vorbit cu Andrei și Cosmin despre școală, despre efortul făcut pentru a ajunge la acest premiu și despre planurile de viitor pe care le au. Le-am mulțumit pentru perseverență și i-am încurajat să nu piardă pasiunea pentru știință și inovații. Avem nevoie de minți creative și de idei inovatoare, pentru ca Moldova să devină mai modernă, mai eficientă și mai competitivă în lumea de azi a tehnologiilor”, a spus Președinta Maia Sandu după întâlnirea cu cei doi elevi.