Familia Gucci critică filmul „House of Gucci”: „Este extrem de dureros şi o insultă la adresa moştenirii pe baza căreia marca este construită astăzi”

Moştenitorii lui Aldo Gucci, care a fost preşedintele casei de modă din 1953 până în 1986, au emis un comunicat în care spun că sunt „descumpăniţi” legat de ce susţin ei că este o portretizare eronată a lor în filmul „House of Gucci” al lui Ridley Scott.

Noi 30, 2021 - 10:49
Urmărește-ne peGoogle news
Familia Gucci critică filmul „House of Gucci”: „Este extrem de dureros şi o insultă la adresa moştenirii pe baza căreia marca este construită astăzi”

Este subliniat că producătorii „nu s-au deranjat” să îi consulte înainte de a-l descrie pe Aldo Gucci - jucat de Al Pacino - şi membrii familiei Gucci ca „infractori, ignoranţi şi insensibili faţă de lumea din jurul lor”.

Filmul atribuie „un ton şi o atitudine protagoniştilor binecunoscutelor evenimente care nu le-au aparţinut”.

„Este extrem de dureros, din punct de vedere uman, şi o insultă la adresa moştenirii pe baza căreia marca este construită astăzi”.

În declaraţia publicată iniţial de agenţia de presă ANSA, apoi preluată de presă americană, este precizat că Patrizia Reggiani (jucată de Lady Gaga), care a fost condamnată în 1998 pentru uciderea lui Maurizio Gucci (interpretat de Adam Driver), „este portretizată nu doar în film, ci şi în declaraţiile membrilor distribuţiei, ca victimă ce încearcă să supravieţuiască într-o cultură corporatistă şovinistă”.

Nu putea fi mai departe de adevăr”, având în vedere că în cei 70 de ani de când Gucci e afacere de familie, a fost „o companie incluzivă”, se mai arată în document.

În anii 1980, când e plasată acţiunea filmului, erau câteva femei în funcţii de conducere la Gucci, membre ale familiei sau nu, precum preşedinta Gucci America, şi şefa departamentului de relaţii publice, notează Știrile ProTV.

Gucci este o familie care onorează munca strămoşilor săi, a căror amintire nu merită să fie tulburată pentru a pune în scenă un spectacol neadevărat şi care nu face dreptate protagoniştilor. Membrii familiei Gucci îşi rezervă dreptul de a lua măsuri pentru a-şi proteja numele, imaginea şi demniatea lor şi a celor dragi”, se arată în încheiere.

Pentru moment, nu a fost deschisă nicio acţiune legală împotriva filmului lui Scott, scrie Variety.

Regizorul a respins, săptămâna trecută la BBC Radio 4, criticile aduse de Patrizia Gucci, care vorbea în numele familiei, şi l-a acuzat că „a furat identitatea unei familii pentru a face profit”.

Nu discut asta. Trebuie să vă amintiţi că un Gucci a fost ucis şi altul a mers la închisoare pentru evaziune fiscală, aşa că nu puteţi să îmi vorbiţi despre făcut profit. Imediat ce faceţi asta deveniţi parte din domeniul public”, a declarat regizorul.