Fiica lui Rodrigo Duterte va candida la următoarele alegeri prezidențialele din Filipine, în locul tatălui său, care și-a anunțat retragerea din politică

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a anunțat că fiica sa va candida la prezidențialele din 2022 pentru a-l succeda în funcție, relatează Reuters. Anunțul a fost făcut în cadrul unui interviu susținut imediat după ce controversatul președinte și-a anunțat retragerea din politică, sâmbătă.

Oct 3, 2021 - 19:34
Urmărește-ne peGoogle news
Fiica lui Rodrigo Duterte va candida la următoarele alegeri prezidențialele din Filipine, în locul tatălui său, care și-a anunțat retragerea din politică

În prezent, Sara Duterte-Carpio este primărița orașușui Davao, al treilea cel mai mare oraș al țării. În ciuda spuselor tatălui ei, Duterte-Carpio s-a înscris, sâmbătă, în cursa pentru un nou mandat de primar.

Conform presei filipineze, Duterte a declarat că fiica sa va candida la președinție în 2022, alături de senatorul Christopher Go, care va candida la vicepreședinție. Go este un apropiat al lui Duterte.

Potrivit Digi24, purtătoarea de cuvânt a fiicei lui Duterte a declarat, însă, că are „doar informațiile care au apărut în presa locală”.

Observatorii politici spun că este crucial pentru Duterte să aibă un succesor loial care să-l protejeze de posibile acțiuni în instanță după încheierea mandatului – fie în țară, fie la Curtea Penală Internațională – în situația în care administrația pe care a condus-o se face vinovată de nenumărate crime comise în războiul său împotriva drogurilor.