Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat trei localități în regiunea Harkov

Soldații Forțelor Armate ale Ucrainei au mers în contraofensivă în regiunea Harkov. În urma luptelor aprige, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat trei așezări în districtul Dergaciov.

Apr 23, 2022 - 12:08
Urmărește-ne peGoogle news
Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat trei localități în regiunea Harkov
Foto: Captura Video HS*Harkov

Șeful administrației militaro-civile de la Harkov, Oleg Sinegubov a anunțat că soldații s-au întărit în pozițiile luate și se pregătesc să elibereze în continuare și alte localități.

„Avem vești bune din prima linie. Forțele noastre armate au desfășurat o contraofensivă cu succes, ieri dimineață au lansat operațiuni ofensive împotriva inamicului. În timpul zilei, au avut loc bătălii dure și complicate. Unitățile noastre au alungat trupele rusești din așezări: Bezruki, Slatino, Prudyanka, Districtul Dergaciov și și-au întărit pozițiile!” a spus Oleg Sinegubov.

Sinegubov a vorbit, de asemenea, despre cum a trecut ziua pentru Harkov și regiune în ansamblu. Ocupanții continuă să bombardeze infrastructura civilă. În cursul zilei, Rusia a bombardat de 56 de ori, iar ca rezultat 19 civili au fost răniți și două persoane au murit.

Bătălii aprige au loc în direcția Izium. Controlul asupra acesteia este foarte important din punct de vedere strategic, așa că soldații ucraineni își țin acolo în siguranță liniile defensive.