FOTO-VIDEO: WC din aur, pentru un polițist din Rusia - Zeci de ofițeri au fost reținuți pentru luare de mită

Zeci de ofițeri din cadrul poliției rutiere din Rusia au fost reținuți pentru luare de mită în schimbul unor licențe de transport ilegal de cereale. Cu toate acestea, nu mita primită atrage atenția publicului, ci wc-urile cu aur ale colonelului de poliție Alexei Safonov, relatează The Moscow Times, preluat de hotnews.ro.

Iul 21, 2021 - 00:46
Urmărește-ne peGoogle news
FOTO-VIDEO: WC din aur, pentru un polițist din Rusia - Zeci de ofițeri au fost reținuți pentru luare de mită

În ceea ce pare a fi mai degrabă ca o reclamă la imobiliare de lux, Comitetul de anchetă a publicat imagini cu opulenta reședință a colonelului de poliție Alexei Safonov din regiunea Stavropol din sudul Rusiei, după ce acesta a fost reținut.

Safbov și șase din subordonații săi au fost reținuți după ce au fost acuzați că au primit 19 milioane de ruble (255.000 de dolari) mită timp de câțiva ani în schimbul licențelor de transport ilegal de cereale.
Safonov ar putea fi condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 8 și 15 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.
Parlamentarul partidului Rusia Unită, Alexandr Khinshtein, a declarat că peste 35 de membri ai departamentului de poliție rutieră din Stavropol au fost reținuți ca parte a unei operațiuni la scară largă.
”O adevărată mafie funcționa în regiune", a declarat Khinshtein, care a distribuit fotografii cu interiorul baroc al conacului lui Safonov pe pagina sa de socializare.
O fotografie - cea a vasului cu aur al toaletei - a devenit rapid virală și a declanșat amintiri despre opulența „Estului sălbatic” al capitalismului post-sovietic din anii '90.

Agențiile de știri au raportat că șeful poliției din regiunea Stavropol a fost demis.