General important din serviciile secrete ruse, trimis de Vladimir Putin în „închisoarea trădătorilor”

Serghei Beseda, șeful Serviciului 5 al FSB, fusese pus inițial în arest la domiciliu, însă acum a fost plasat în închisoarea Lefortovo, ca un avertisment pentru cei care îl consiliază pe Putin în problema războiului din Ucraina.

Apr 10, 2022 - 11:52
Urmărește-ne peGoogle news
General important din serviciile secrete ruse, trimis de Vladimir Putin în „închisoarea trădătorilor”

Vladimir Putin își epurează serviciile secrete din cauza invaziei eșuate a Ucrainei, relatează presa străină, citată de Ziare.com.

Generalul-colonel Serghei Beseda, în vârstă de 68 de ani, șeful Serviciului 5 al Serviciului Federal de Securitate (FSB), se va confrunta cu acuzații majore pentru deficiențe privind informațiile furnizate lui Putin.

Cazul lui Beseda este investigat de Departamentul de Investigații Militare al Comitetului de Investigații, a declarat expertul rus în informații Andrei Soldatov, care a dezvăluit plasarea lui Beseda la Lefortovo.

Beseda, responsabil cu informațiile FSB și subversiuni politice în fosta URSS, fusese într-o călătorie în Ucraina cu puțin timp înainte de a fi reținut.

Se spune că Putin se teme că planurile invaziei din Ucraina au ajuns în Occident, iar Beseda a fost reținut împreună cu adjunctul său Anatoli Boliukh, reținut în arest la domiciliu până acum. Starea lui Boliukh este neclară.

Liderul rus fusese convins de serviciile secrete că trupele sale vor fi binevenite în Ucraina și vor obține o victorie rapidă. În realitate, ei s-au confruntat cu o opoziție implacabilă, relatează DailyMail, potrivit Ziare.com.

Închisoarea Lefortovo a ”găzduit” prizonieri politici notorii în epoca sovietică și este folosită în mod obișnuit pentru a încarcera suspecți trădători.

Luna trecută, Putin l-a concediat și pe adjunctul șefului gărzii naționale ruse.

Beseda a fost unul din oamenii de încredere a lui Putin încă din 2009.