IGSU a instruit peste 300 de copii la capitolul bazelor securității vieții

Ieri, 24 mai, angajații Secției Situații Excepționale din orașul Vadul lui Vodă au desfășurat activități de prevenire a riscurilor în rândul tinerii generații.

Mai 25, 2022 - 16:00
Urmărește-ne peGoogle news
IGSU a instruit peste 300 de copii la capitolul bazelor securității vieții
Foto: IGSU

Acțiunile au avut loc la gimnaziul Ștefan Vodă. Aici, peste 300 de copii și 41 de angajați din cadrul corpului didactic au fost instruiți privind respectarea regulilor de siguranță de specialiștii IGSU.

Elevii au ascultat lecții teoretice și recomandările salvatorilor privind comportamentul corect în perioada estivală, în cazul cutremurului de pământ, incendiu și alte situații excepționale. Minorii au fost familiarizați cu  regulile de apărare împotriva incendiilor, dar și au fost îndemnați să fie foarte prudenți în preajma bazinelor și lacurilor.

În cadrul măsurilor interactive angajații IGSU au simulat evacuarea din clădirea gimnaziului în urma unui seism, după ce copiii au participat le ateliere interactive de lucru și au însușit metodele de bază de acordare a primului ajutor.

Astfel de măsuri profilactice sunt organizate de IGSU în toate raioanele, inclusiv și în municipiul Chișinău și au drept scop pregătirea tinerii generații la capitolul  bazelor securității vieții.