IGSU lansează cursul pilot de instruire în domeniul acordării primului ajutor pentru populația civilă

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență lansează cursul pilot de instruire în domeniul acordării primului ajutor pentru populația civilă. Primul grup de persoane este invitat la instruire în perioada 19 -20 mai 2022.

Mai 12, 2022 - 11:05
Mai 12, 2022 - 11:05
Urmărește-ne peGoogle news
IGSU lansează cursul pilot de instruire în domeniul acordării primului ajutor pentru populația civilă
Foto: IGSU

Cursul-pilot de instruire în domeniul acordării primului ajutor este destinat pentru instruirea populației civile în domeniul enunțat, urmărind inițierea audienților în raport cu necesitățile din domeniu și condiționând dobândirea de către aceștia a cunoștințelor și competențelor necesare pentru exercitarea suportului vital de bază în situațiile de urgenţe cardiovasculare, traumatologice, neurologice și pediatrice, din perspectiva realizării modalităților operative de evaluare diagnostică şi aplicare a măsurilor primare de stabilizare a victimei, precum și intervențiilor cheie în sprijinul vieții.

Pe lîngă competențe, prezentul Curs este axat pe contexte reale și metode interactive de predare, centrate pe beneficiari în dependență de categoria acestora cu utilizarea în mod obligatoriu a inventarului didactic corespunzător domeniului de instruire.

Printre obiectivele principale a Cursului de instruire în domeniul acordării primului autor se numără: recunoașterea și deosebirea situațiilor care necesită acordarea primului ajutor; aplicarea calitativă și eficientă a principiilor de examinare a victimei; evaluarea corespunzătoare a gravității stării victimei; acordarea adecvată a tehnicilor de prim ajutor; cunoașterea paradigmei utilizării mijloacelor special, folosite în acordarea primului ajutor de bază; aplicarea corectă a competențelor deținute din perspectiva teoretică și practică a principiilor de reanimare.

Înscrierea beneficiarilor la Curs se va realiza prin:

  • contact direct, la numerele de telefon (+373-22-77-44-00, +373-22-50-50-88);
  • on-line, prin completarea și depunerea Formularului de înscriere (Anexa nr. 4 la Regulament) la adresa de e-mail (cancelaria.cri@dse.md).

CURRICULUM curs-pilot instruire in prim ajutor
REGULAMENT curs-pilot de instruire in prim ajutor