Întrevedere de lucru cu reprezentanții Ambasadei Marii Britanii din București

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Lilian Carabeț și șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională, Viorel Țentiu au avut ieri, 24 mai, o întrevedere de lucru cu ofițerul de legătură a Agenției Naționale de Crime, David Sutcliffe și Consilierul pe Cooperări Internaționale a Agenției Naționale de Crime, Andreea Popescu.

Mai 25, 2022 - 10:05
Mai 25, 2022 - 10:05
Urmărește-ne peGoogle news
Întrevedere de lucru cu reprezentanții Ambasadei Marii Britanii din București
Foto: Poliția Republicii Moldova

Agenda ședinței a inclus mai multe subiecte legate de relațiile bilaterale și cooperarea reciprocă dintre Republica Moldova și Marea Britanie.

În cursul dialogului, părțile au abordat subiecte  precum modalități și mijloace de promovare a securității, justiției, progresului tehnic și științific în beneficiul reciproc. Subliniind eforturile la nivel internațional pentru abordarea impactului negativ al situației de securitate instabile, oficialii au  împărtășit și experiențele naționale, precum și angajamentul de a continua cooperarea la nivel multilateral în contextul circumstanțelor existente.

La finalul întrevederii a fost subliniată buna colaborare polițienească existentă și dorința de consolidare a relațiilor dezvoltate în timp,  reiterând angajamentul față de implementarea deplină și efectivă a acțiunilor ce ar rezulta într-o continuă cooperare productivă.