Întrevederea ministrului Nicu Popescu cu Bujar Osmani, ministrul afacerilor externe al Republicii Macedonia de Nord

20 mai 2022, Torino – În contextul participării la sesiunea ministerială a Consiliului Europei, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere cu Bujar Osmani, ministrul afacerilor externe al Republicii Macedonia de Nord.

Mai 20, 2022 - 20:13
Urmărește-ne peGoogle news
Întrevederea ministrului Nicu Popescu cu Bujar Osmani, ministrul afacerilor externe al Republicii Macedonia de Nord
Foto: MFA

Agenda de discuții a celor doi diplomați a cuprins aspecte referitoare la consolidarea relațiilor bilaterale, cu accent pe intensificarea dialogului politic, creșterea și diversificarea cooperării economice. De asemenea, interlocutorii s-au  referita la situația actuală de securitate în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„Am reconfirmat caracterul foarte bun al relațiilor bilaterale, precum și perspectivele de dezvoltare a acestora, în special pe calea avansării ambelor țări spre integrarea în Uniunea Europeană.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, părțile au discutat despre posibilitatea reluării demersurilor în perspectivă, în vederea organizării consultărilor politice între ministerele de externe ale ambelor state.

În contextul preluării de către Republica Macedonia de Nord a președinției OSCE pe parcursul anului 2023, șeful diplomației de la Chișinău a lansat invitația omologului macedonean să desfășoare o vizită în țara noastră.