Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura cu spectatori

Locuitorii Japoniei vor avea voie să participe la Jocurile Olimpice din această vară.

Iun 21, 2021 - 16:13
Urmărește-ne peGoogle news
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura cu spectatori

Luni, 21 iunie, în cadrul unei întâlniri între reprezentanți ai Comitetului Olimpic Internațional, Comitetului Paralimpic Internațional, Comitetului de Organizare Tokyo 2020, Guvernului Metropolitan Tokyo și Guvernului Japoniei, părțile au convenit ca limita de spectatori pentru Jocurile Olimpice să fie stabilită la 50% din capacitatea bazelor sportive în care se vor desfășura competițiile olimpice, până la maximum 10.000 de persoane, luând în considerare restricțiile guvernului asupra evenimentelor publice, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Comitetul internațional Olimpic și Comitetul Paralimpic Internațional au fost informate cu privire la politicile pe care părțile japoneze le-au decis și au susținut măsurile.

Deciziile cheie care au fost luate luni:

- Programul actual al competiției rămâne neschimbat. În principiu, spectatorii vor fi admiși la evenimente supuse limitelor amintite.

- Elevii din programul de spectatori ai școlilor și supraveghetorii lor nu vor fi luați în considerare în aceste limite și vor fi tratați separat, deoarece nu sunt spectatori.

- În cazul în care o stare de urgență sau alte măsuri prioritare care vizează prevenirea infecției sunt puse în aplicare în orice moment după 12 iulie 2021, restricțiile privind numărul de spectatori la Jocuri, inclusiv competițiile non-spectatori, se vor baza pe restricțiile stării de urgență sau alte măsuri relevante în vigoare la acel moment.

- În cazul oricărei schimbări rapide a stării de infectare și a capacității sistemului de îngrijire medicală, va avea loc o reuniune a celor cinci părți pentru a lua în considerare măsurile ulterioare.

- Părțile japoneze au formulat îndrumări pentru spectatori care vizează asigurarea unor medii sigure. Acestea stipulează că măștile ar trebui purtate permanent, în orice locuri; vorbitul cu voce tare sau strigătele vor fi interzise; aglomerația ar trebui evitată prin intermediul anunțurilor adecvate; iar vizitatorii ar trebui să părăsească locurile într-o manieră eșalonată. Spectatorilor li se va cere să călătorească direct la locații și să se întoarcă direct acasă și să ia toate măsurile de precauție necesare atunci când se deplasează între prefecturi.

- Având în vedere situația COVID-19, părțile japoneze intenționează să analizeze fie anularea, fie reducerea amplorii oricăror fun zone-uri a evenimentelor de vizionare publică pentru a minimiza mișcarea oamenilor, a revizui orice alte evenimente legate de Jocuri și a stabili noi modalități sigure de a înveseli și a sprijini sportivii.

- O platformă va fi implementată pentru a monitoriza în continuare starea infecțiilor și a asistenței medicale folosind sfaturi de specialitate.

- Politicile echivalente care guvernează Jocurile Paralimpice vor fi stabilite până la 16 iulie 2021, cu o săptămână înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice.