Legendarul actor francez Alain Delon a cerut să fie eutanasiat

Celebrul actor francez, Alain Delon, a decis să fie eutanasiat. Anunțul a fost făcut de fiul său, Anthony Delon, într-un interviu pentru postul de radio francez RTL.

Apr 2, 2022 - 22:44
Urmărește-ne peGoogle news
Legendarul actor francez Alain Delon a cerut să fie eutanasiat
Sursa foto: Wikimedia

Alain Delon a împlinit 86 de ani pe 8 noiembrie 2021, ocazie cu care a apărut într-o fotografie rară, alături de cei doi fii ai lui.

Actorul este grav bolnav după două accidente vasculare cerebrale. 

Anthony Delon a spus că a acceptat decizia tatălui său și că îi va fi alături în ultimele clipe.

Sinuciderea asistată este legală în Elveția, unde locuiește acum actorul francez. El a vorbit adesea cu seninătate despre eutanasie, pe care o consideră ceva logic și natural de la o anumită vârstă sau un anumit punct al vieții.

Alain Delon a suferit două atacuri cardiovasculare în 2019, momente care l-au afectat mult. A urmat moartea soției, în 2021, care l-a marcat pe actor. Aceasta a avut cancer pancreatic și a cerut să fie eutanasiată, dar nu a fost posibil, pentru că procedura este ilegală în Franța.

Începând de la o anumită vârstă, avem dreptul să plecăm pașnic din această lume, fără să depindem de sprijinul unui spital sau al dispozitivelor de susținere a vieții”, spunea adesea Alain Delon.