Mesaj pentru susținerea Rusiei și literele Z și V au fost scrise pe asfalt în Găgăuzia

Mesajul „Rusia, suntem cu tine” și literele „Z” și „V” - o astfel de inscripție a fost găsită astăzi în satul Copchak, din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, scrie Gagauzinfo.

Apr 16, 2022 - 10:26
Apr 16, 2022 - 10:27
Urmărește-ne peGoogle news
Mesaj pentru susținerea Rusiei și literele Z și V au fost scrise pe asfalt în Găgăuzia
Foto: Gagauzinfo

Provocări în Găgăuzia. Persoane necunoscute au scris sloganul cu vopsea pe drum, la ieșirea în direcția orașului Taraclia și au completat inscripția cu literele Z și V interzise cu o zi înainte:

Proiectul de lege a fost votat în lipsa deputaților socialiști și comuniști care s-au opus votului și, în semn de protest, au părăsit sala de ședințe, iar cei din Partidul Șor s-au abținut. Proiectul spune că pentru confecționarea, vânzarea, deținerea și utilizarea în public a atributelor și simbolurilor utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni, persoanele fizice riscă o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei, iar cele juridice, de la 9.000 până la 18.000 de lei. 

Potrivit sursei citate, poliția s-a autosesizat, însă nu a fost identificat autorul sloganului și nu se știe încă ce a vrut să transmită prin aceste inscripții.