Ministerul de Externe condamnă tentativele de recrutare a cetăţenilor moldoveni în armata rusă

Declaraţia a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, care a precizat că reprezentanţii instituţiei discută des cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău pe marginea acestui subiect.

Apr 13, 2022 - 18:06
Apr 13, 2022 - 18:08
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul de Externe condamnă tentativele de recrutare a cetăţenilor moldoveni în armata rusă
Foto: MFA

Recent, Ministerul Apărării al Marii Britanii a anunțat că trupele ruse încearcă să recruteze militari din regiunea transnistreană pentru a-și spori puterea de luptă în Ucraina. Acum două zile, premierul Natalia Gavrilița a declarat într-o emisiune TV că autoritățile de la Chișinău nu au informații care ar demonstra că forțele din stânga Nistrului sunt implicare în acest război.

În ceea ce privește tentativele de recrutare a bărbaților din regiune, prim-ministrul a precizat că Guvernul condamnă astfel de acțiuni, în cazul în care acestea au loc. Natalia Gavrilița a mai precizat că astfel de informații nu pot fi verificate atât de simplu în condițiile în care vorbim de un teritoriu care nu este controlat de Chișinău.

Ministerul de Externe condamnă tentativele de recrutare a cetăţenilor moldoveni din regiunea transnistreană în armata rusă. Chişinăul poartă discuţii în acest sens şi a transmis deja părții rusești poziţia sa fermă referitor la aceste acțiuni.

Ministerul de Externe condamnă tentativele de recrutare în armata rusă a cetăţenilor moldoveni din regiunea transnistreană. Chişinăul poartă discuţii în acest sens şi a transmis deja părții rusești poziţia sa fermă referitor la aceste acțiuni.

"Nu sunt acţiuni care contribuie la păstrarea păcii pentru noi toţi, concetăţenii noştri, pentru familiile noastre şi aceste lucruri sunt foarte periculoase şi trebuie descurajate. Republica Moldova la nivel diplomatic continuă schimburile de păreri cu reprezentanţii Federaţiei Ruse, există o serie de întrevederi regulate dintre colegii mei de la Ministerul de Externe şi ambasadorul Federaţiei Ruse şi Republica Moldova îşi formulează foarte clar poziţia."