Ministerului Finanțelor continuă sesiunile de informare pentru studenții din cadrul universităților din țară

Funcționarii din cadrul Ministerului Finanțelor au organizat o întrevedere cu studenții Universității de Stat din Moldova. În cadrul sesiunii de informare, participanții au fost familiarizați cu activitățile și misiunile de bază ale ministerului, programul de stagii și activitatea de voluntariat, precum și mecanismul de angajare în sectorul public. Întrevederea a avut loc în incinta USM la data de 14 aprilie 2022.

Apr 15, 2022 - 18:31
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerului Finanțelor continuă sesiunile de informare pentru studenții din cadrul universităților din țară
Foto: Ministerul Finanțelor

Reprezentanții Secției resurse umane din cadrul Direcției Managementul Instituțional, au prezentat domeniile principale de activitate ale Ministerului, au explicat beneficiile studenților în timpul stagiului de practică, activității de voluntariat, precum și aspecte cu privire la procedura de ocupare a unei funcții publice prin concurs în cadrul subdiviziunilor Ministerului Finanțelor. Studenții au fost încurajați să-și orienteze atenția spre realizarea unui stagiu și inițierea unei cariere profesionale în cadrul Ministerului Finanțelor.

De asemenea, dna Elena Plămădeală, reprezentanta Direcției Trezoreria de Stat, le-a explicat studenților, prezenți la întrunire, procesul de lucru al subdiviziunii în care activează, precum și a împărtășit propria experiență acumulată din activitatea la minister.

Prezentă la întrunirea cu studenții, dna Aurelia Hanganu, Prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale, a apreciat colaborarea de mai mulți ani cu Ministerul Finanțelor, precum și a menționat faptul că, mai mulți absolvenți ai USM, angajați în cadrul Ministerului Finanțelor, au reușit, de-a lungul anilor, să ocupe funcții de conducere.

Studenții, la rândul lor, au mulțumit organizatorilor pentru sesiune și și-au manifestat interesul pentru oportunitățile pe care le oferă Ministerul Finanțelor, în vederea organizării stagiilor de practică pentru acumularea experienței profesionale în domeniile pe care le studiază.