Nouă ani de închisoare pentru femeia care a petrecut 6 zile în continuu, uitând că are un copil - Fetița de doi ani a murit de foame

O femeie care și-a neglijat copilul, lăsându-l nesupravegheat până a murit de foame, a fost condamnată la închisoare.

Aug 6, 2021 - 20:12
Aug 6, 2021 - 20:15
Urmărește-ne peGoogle news
Nouă ani de închisoare pentru femeia care a petrecut 6 zile în continuu, uitând că are un copil - Fetița de doi ani a murit de foame

Verphy Kudi a fost acuzată de uciderea fiicei sale, în vârstă de un an și 8 luni, după ce a a lăsat-o singură în apartamentul ei din Brighton.

Timp de 6 zile, în decembrie 2019, tânăra mamă, care avea atunci 18 ani, și-a sărbătorit ziua de naștere, călătorind la Londra și Coventry, precum o adolescentă fără griji, notează Lewes Crown Court, potrivit BBC.

Procurorii au stabilit, în urma imaginilor de pe camerele de supraveghere din preajma apartamentului, că Asiah a fost lăsată singură în casă timp de 5 zile, 21 de ore și 58 de minute.

Când a ajuns acasă, după lunga petrecere, Kudi a apelat numărul de urgență, declarând autorităților că „bebelușul ei nu se trezește“. Personalul de pe ambulanță a găsit-o pe tânără incoerentă, abătută și complet zăpăcită.

Paramedicii au constatat că fetița nu mai respira, așa că au dus-o de urgență la Spitalul de Copii Royal Alexandra, unde a fost și declarat decesul. Ulterior, a fost stabilită și cauza morții: înfometare, răceală, dezhidratare severă și numeroase erupții pe piele, din cauza scutecului murdar.

Verphy Kudi avea datoria să o țină pe Asiah în siguranță, dar, în egoismul ei extrem, a pus mai presus de orice nevoia de a participa la petreceri și de a-și petrece timpul cu prietenii ei, precum o adolescentă fără griji. Consecințele deciziilor ei egoiste au costat-o pe micuța Asiah o suferință extraordinară timp de atâtea zile și nopți, cât a stat singură în apartament, au declarat procurorii.

Tânăra mama a negat toate acuzațiile, spunând că a fost tot timpul în apartament, mai puțin când a plecat la Londra. Kudi spune că și în această călătorie a avut-o pe fiica ei alături.

Pentru neglijența sa, Verphy Kudi a fost condamnată la 9 ani de închisoare.