O adolescentă de 14 ani a fost ucisă în cabina de probă a unui magazin din SUA, într-o intervenție a polițiștilor

O fată de 14 ani a fost împușcată mortal, din greșeală, de polițiștii din Los Angeles, care au intervenit, joi, într-un atac ce avea loc la un magazin de haine.

Dec 28, 2021 - 21:29
Urmărește-ne peGoogle news
O adolescentă de 14 ani a fost ucisă în cabina de probă a unui magazin din SUA, într-o intervenție a polițiștilor

Imaginile au fost surprinse de camera video montată pe uniforma ofițerului care a tras. Adolescenta ucisă se afla cu mama ei în cabina de probă, când polițiștii au intrat în magazin. Fuseseră anunțați că în magazin era un bărbat înarmat, care ar fi atacat pe cineva.

Polițiștii au tras asupra suspectului, dar un glonț rătăcit a lovit-o pe adolescentă. Ulterior s-a dovedit că presupusul atacator nu avea asupra lui nicio armă de foc.

Identificată drept Valentina Orellana-Peralta, victima se afla la cumpărături împreună cu mama sa, pentru a sărbători împlinirea vârstei de 15 ani, ”quinceanera”, o ceremonie de trecere la vârsta adultă extrem de importantă în America Latină şi în unele comunităţi hispance din Statele Unite.

Los Angeles Times scrie că minora a murit din cauza rănilor în braţele mamei sale, care se afla alături de ea în momentul tirului.

Una dintre principalele organizaţii de apărarea drepturilor civice ale americanilor de origine hispanică, Lulac, a criticat dur, luni, condiţiile în care au intervenit poliţiştii, notează ProTV.

Este inacceptabil ca poliţişti din Los Angeles să deschidă focul într-un magazin aglomerat, în toiul cumpărăturilor de Crăciun, fără să se ştie cu certitudine dacă suspectul era înarmat”, a declarat preşedintele Lulac, Domingo Garcia.

În afară de ancheta internă a poliţiei, procuratura din California a anunţat că deschide o anchetă independentă.