O unitate a forțelor speciale de poliție din Germania va fi desființată din cauza acuzațiilor de nazism

Unitatea forțelor speciale de poliție din Frankfurt va fi desființată cu totul, după ce procurorii au descoperit mesaje naziste transmise pe un grup intern al polițiștilor.

Iun 11, 2021 - 11:55
Urmărește-ne peGoogle news
O unitate a forțelor speciale de poliție din Germania va fi desființată din cauza acuzațiilor de nazism

Ministrul de Interne al landului Hessa a declarat că “această conduită este inacceptabilă și a făcut inevitabilă dizolvarea unității”. Ea va fi reînființată și regândită sub o altă formă.

Miercuri, Parchetul din Frankfurt a anunțat că 20 de ofițeri activi sunt suspectați într-o investigație privind organizațiile de extremă dreaptă. Șaptesprezece dintre ei au răspândit texte și simboluri naziste, interzise în Germania. Suspecții au vârste între 29 și 54 de ani.

Deutsche Welle observă că acesta nu este primul scandal de acest fel ce afectează poliția și forțele armate ale Germaniei, în ultimii ani.

Ministerul Apărării a desființat anul trecut o companie a Comandamentului Forțelor Speciale (KSK) din aramata germană, în noiembrie anul trecut, după ce a devenit clar că soldații acoperiseră activitățile de extremă dreapta desfășurate de anumiți membri.