Pacienții cu arsuri vor beneficia de concediu medical plătit pe toată perioada tratamentului, dar și a recuperării

Pacienții care au suferit arsuri grave vor beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament, până la vindecare, inclusiv pentru perioada de recuperare. La solicitarea Ministerului Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul a aprobat în ședința de luni Ordonanța privind modificarea OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

Aug 31, 2021 - 09:42
Urmărește-ne peGoogle news
Pacienții cu arsuri vor beneficia de concediu medical plătit pe toată perioada tratamentului, dar și a recuperării

Potrivit Hotnews, noile modificări prevăd ca indemnizația brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, să fie de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

Ordonanța a fost elaborată de Ministerul Sănătății și CNAS, cu consultarea Comisiei Multidisciplinare de Arsuri a Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a constituit în 27 mai, pentru prima dată în România, Comisia Multidisciplinară de Arsuri a Ministerului Sănătății, organism consultativ al ministerului care furnizează expertiza necesară coordonării din punct de vedere științific, profesional și metodologic a asistenței medicale specializată în tratarea arsurilor și care include specialiști din toate ariile terapeutice implicate în îngrijirea pacientului cu arsuri severe (chirurgie plastică, ATI, boli infecțioase, epidemiologie, recuperare medicală, medicină de urgență), precizează HotNews.