Patru persoane au murit și mai multe au fost rănite, după ce o maşină a intrat în mulţimea care participa la un carnaval, într-un oraș din Belgia

Cel puțin patru persoane au murit și peste 30 au fost rănite duminică, 20 martie, când o mașină a lovit mai multe persoane care urmau să participe la un carnaval în orașul belgian Strépy-Bracquegnies, la 50 de kilometri sud de Bruxelles.

Mar 20, 2022 - 12:10
Urmărește-ne peGoogle news
Patru persoane au murit și mai multe au fost rănite, după ce o maşină a intrat în mulţimea care participa la un carnaval, într-un oraș din Belgia
Foto: Twitter

Un copil se numără printre cei care au murit, iar 12 persoane au fost grav rănite, potrivit lui Jacques Gobert, primarul orașului vecin, La Louviere. Alte douăzeci au suferit răni uşoare.

Incidentul a avut loc dimineața, în jurul orei locale 5:00, în timpul unei ceremonii tradiționale de carnaval.

"O mașină a venit din spate cu viteză mare. Și avem câțiva zeci de răniți și, din păcate, mai multe persoane care au fost ucise", a declarat Gobert pentru postul de stat RTBF. „Șoferul a fost prins în timp ce încerca să fugă”, a adăugat primarul.

Nu este cunoscută cauza incidentului sau dacă acesta a fost intenționat. În jur de 150 de oameni s-au adunat pentru a se pregăti pentru parada folclorică anuală, potrivit Deutsche Welle, citat de Ziare.com.

Am auzit un zgomot foarte puternic și mașina a intrat în grupul de oameni”, a povestit un reporter care era la fața locului. „Este o scenă pe care nu credeam că o voi vedea în viața mea”, a afirmat jurnalistul, adăugând că „erau muzică și zâmbete și trei secunde mai târziu, oamenii țipau”.

Ministrul belgian de interne Annelies Verlinden a transmis condoleanțe familiilor celor uciși și răniți.