Patru soldați au dezertat din armata britanică și au plecat, din proprie inițiativă, să lupte în Ucraina

Armata britanică este în alertă după ce patru soldaţi ar fi decis din proprie iniţiativă să meargă în Ucraina pentru a lupta împotriva trupelor ruseşti, scrie Adevărul.ro.

Mar 9, 2022 - 20:38
Urmărește-ne peGoogle news
Patru soldați au dezertat din armata britanică și au plecat, din proprie inițiativă, să lupte în Ucraina
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ
Printre soldaţii declaraţi ca fiind absenţi în mod nejustificat figurează un tânăr de 19 ani din Garda Reginei.
 
Cei patru soldaţi şi-au cumpărat bilete doar dus către Polonia, ţară vecină cu Ucraina. De altfel, ei ar fi fost localizaţi ultima dată la graniţa dintre Polonia şi Ucraina.
 
Coldstream Guardsman, tânărul din Garda Reginei, le-ar fi scris părinţilor săi în weekend pentru a-i informa cu privire la decizia sa.
 
Ministerul britanic este în alertă şi încearcă să-i găsească înainte de a fi eventual identificaţi sau capturaţi de ruşi. În cazul în care ar fi capturaţi, Kremlinul ar putea da vina pe Marea Britanie că este implicată în războiul din Ucraina şi ar putea decide să escaladeze conflictul, relatează presa britanică.
 
Pe de altă parte, peste 150 de veterani ai armatei britanice care au luptat în Afganistan au decis să se alăture armatei ucrainene.
 
Miercuri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a ameninţat că statele care decid să trimită arme sau mercenari pentru susţinerea Ucrainei „vor răspunde” şi îşi vor asuma „consecinţele” pentru gestul lor. Aceasta nu a explicat ce tip de măsuri ar lua Moscova.
Sursa: Adevărul.ro