Peste 140 de kilograme de cocaină, descoperite într-un hotel din Paris

Anchetatorii francezi au reținut vineri, 18 februarie, doisprezece traficanți de droguri și au ridicat de la aceștia 141 de kilograme de cocaină, ascunsă într-un hotel din Paris, scrie Le Parisien.

Feb 19, 2022 - 12:36
Urmărește-ne peGoogle news
Peste 140 de kilograme de cocaină, descoperite într-un hotel din Paris
Foto: Pexels/ Imagine cu caracter ilustrativ

Captura impresionantă a fost descoperită în mai multe valize aparținând unui grup format din șapte bărbați și cinci femei cu vârste cuprinse între 28 și 41 de ani. Aceștia din urmă au fost reținuți iar oficialii îi suspectează că fac parte dintr-o rețea de traficanți care aduceau droguri din Guyana, Africa de Nord, și Paris.

Investigația polițiștilor a început încă din luna decembrie a anului trecut, după ce au primit informații de la forțele de ordine din Guyana că banda de traficanți va sosi din America de Sud la aeroportul Orly. Contrar obiceiului, traficanții nu au ingerat drogurile, ci au venit cu ele în mai multe valize, permițând astfel importarea lor în cantități mai mari.

După câteva săptămâni de supravegheri, oficialii au făcut primele arestări.

Luni, patru transportatori din Guyama au fost surprinși într-un hotel de cinci stele. În camera rezervată de aceștia forțele de ordine au descoperit 141 de kilograme de cocaină, cu o valoare de piață de peste opt milioane de euro.

În paralel, polițiștii au reținut alți șapte complici în Paris, Noisy-le-Sec și Lille.

Originari din Guyana, Maroc sau Surinam, traficanții au mai ajuns în atenția forțelor de ordine pentru crime minore. În timpul audierilor, banda și-a recunoscut implicarea iar o parte a susținut că nu știau ce se afla în valize și că aveau promiși 5.000 de euro odată ce livrarea era îndeplinită.