Polițistul care a violat și ucis o tânără în Marea Britanie a fost condamnat la închisoare pe viață

Un poliţist de 48 de ani a fost condamnat joi de justiţia britanică la închisoare pe viaţă pentru că a violat-o şi ucis-o în luna martie pe londoneza Sarah Everard, pe care a încătuşat-o înainte de a o răpi, un caz care a provocat un val de emoţie în Regatul Unit, relatează CNN.

Sep 30, 2021 - 16:13
Urmărește-ne peGoogle news
Polițistul care a violat și ucis o tânără în Marea Britanie a fost condamnat la închisoare pe viață

Anunţând pedeapsa pentru la tribunalul penal Old Bailey din Londra, judecătorul Adrian Fulford a subliniat că crima s-a produs în „circumstanţe extrem de brutale” şi că victima a fost o persoană „complet ireproşabilă”.

Decesul lui Sarah Everard, de 33 de ani, răpită când se întorcea pe jos acasă de la o cină la nişte prieteni şi apoi găsită moartă, strangulată şi cu corpul ars, o săptămână mai târziu, într-o pădure, a provocat un val de emoţie în ţară.
Wayne Couzens.

Mii de femei şi-au mărturisit pe reţelele sociale sentimentul de insecuritate, făcând apel la responsabilii politici să acţioneze împotriva violenţelor care le vizează.

Judecătorul a declarat că Wayne Couzens, un bărbat căsătorit şi tată a doi copii, a plecat „să vâneze o femeie singură pentru a o răpi şi viola” şi că trebuie să-şi fi dat seama că „s-ar putea să fie necesar să o ucidă”.

Pedeapsa dictată în cazul acestui poliţist - numită „whole life order” - este cea mai severă prevăzută în sistemul justiţiei penale britanice, fiind menită să-i pedepsească pe cei care comit crimele cele mai grave.

O persoană condamnată la o astfel de pedeapsă nu poate depune cereri de eliberare condiţionată, cu excepţia cazului în care există motive umanitare excepţionale pentru a le justifica.

Judecătorul a mai spus că poliţistul a încercat „să minimalizeze responsabilitatea sa reală” când a fost interogat de poliţie, potrivit BBC.

După ce le-a spus poliţiştilor că a predat-o pe Sarah Everard, în viaţă, unui număr de trei bărbaţi din Europa de Est, Wayne Couzens şi-a recunoscut vina şi a pledat vinovat la acuzaţiile de răpire, viol şi crimă.

Avocatul lui Couzens, Jim Sturman, a explicat joi că clientul său „nu încearcă să găsească scuze pentru ce a făcut şi că este plin de ură de sine şi de ruşine”.

HotNews.ro