Președinta Maia Sandu a discutat cu cetățenii moldoveni stabiliți cu traiul în Statele Unite ale Americii

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu Administratoarea USAID, Samantha Power, a participat ieri seară la o discuție cu cetățenii moldoveni stabiliți cu traiul în Statele Unite ale Americii.

Apr 20, 2022 - 11:27
Urmărește-ne peGoogle news
Președinta Maia Sandu a discutat cu cetățenii moldoveni stabiliți cu traiul în Statele Unite ale Americii
Foto: Președinția Republicii Moldova

Discuțiile s-au referit la situația din regiune și din țară, dar și la admirabila mobilizare a concetățenilor noștri - din Moldova și de peste hotare - pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Șefa statului le-a mulțumit pentru strângerile de fonduri pe care le-au organizat pentru a-i sprijini pe cei fugiți de război.

De asemenea, Președinta Maia Sandu a apreciat interesul participanților pentru procesele care se întâmplă în țara noastră în domenii importante, precum reforma justiției, asigurarea securității energetice, dezvoltarea presei libere. Ea i-a asigurat că, în ciuda crizelor prin care trecem, guvernarea continuă eforturile de modernizare a țării.

Discuțiile au vizat și sprijinul pe care îl oferă SUA țării noastre. „Am convenit că vom consolida, în continuare, relația cu concetățenii din afara țării, implicându-i în promovarea Republicii Moldova, în realizarea proiectelor investiționale și de dezvoltare. Ne dorim mult ca oamenii noștri să revină acasă, dar, între timp, instituțiile statului trebuie să dezvolte mecanisme concrete care să permită participarea mai largă a diasporei la procesele de transformare a țării”, a spus șefa statului.