Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, despre invazia rusă în Ucraina: Au interzis cărțile de bucate, nu puteai împărți rețeta de borș

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, a fost înregistrată vineri în timp ce făcea o serie de declarații bizare despre ucraineni și rețeta lor de borș.

Apr 8, 2022 - 23:10
Apr 8, 2022 - 23:12
Urmărește-ne peGoogle news
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, despre invazia rusă în Ucraina: Au interzis cărțile de bucate, nu puteai împărți rețeta de borș
Foto: Captură Video

Un clip de vineri cu Maria Zaharova, directorul departamentului de informare și presă al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, a devenit viral pentru câteva comentarii bizare pe care le-a făcut despre ucraineni și borș, scrie The Guardian.

Zaharova consideră că ucrainenii nu vor să împărtășească și restului lumii rețeta lor de borș, iar asta constituie dovada extremismului și fascismului lor.

„Ei bine, tot ce era legat de etnie, de cultură a fost vizat în primă instanță. Chiar și cărțile de bucate, acestea au fost și ele interzise. De ce? Pentru nu aveai voie să împarți rețeta de borș. Nu aveai voie. Trebuia să aparțină doar unui singur grup. Doar unui grup, doar unui popor. Doar unei naționalități.

Dar ca acesta să fie împărțit... astfel ca în fiecare oraș, în fiecare regiune, fiecare gospodină să poată să îl facă în felul său... Nu! N-au vrut să facă niciun compromis.

Tocmai asta e despre ce vorbim - xenofobie, nazism! Extremism în toate formele”, spune reprezentanta MAE rus în fragmentul video.