Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Ne dorim să ajungem la o înțelegere cu Zelenski. Acuzațiile de tentative de asasinat nu sunt adevărate

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a negat informațiile conform cărora autoritățile ruse ar vrea să-l omoare pe președintele Volodimir Zelenski.

Apr 6, 2022 - 16:10
Urmărește-ne peGoogle news
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Ne dorim să ajungem la o înțelegere cu Zelenski. Acuzațiile de tentative de asasinat nu sunt adevărate
Foto: MFA Russia

Peskov a mai spus că Rusia este interesată ca Zelenski să fie de acord cu condițiile prezentate în cadrul negocierilor pentru pace, ceea ce ar putea duce la încheierea operațiunii militare.

Potrivit The Times, Volodimir Zelenski ar fi fost ținta a cel puțin trei tentative de asasinat, până în prezent. 

Pe 1 martie, secretarul ucrainean al Consiliului Național de Securitate și Apărare, Oleksi Danilov, a declarat că o tentativă de asasinare din partea forțelor speciale cecene a fost dejucată, unitatea fiind „eliminată”, potrivit ziare.com. Unitatea specială aparținea Kadîroviților, o organizație paramilitară cecenă care luptă alături de forțele ruse în războiul din Ucraina.

The Times scria că ambele tentative de asasinat au fost dejucate de „elementele anti-război din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei”.

La finalul lunii martie, mai mulți mercenari ai companiei militare private ruse Wagner au sosit în Ucraina cu scopul de a asasina conducerea militară și politică ucraineană, anunța Direcția de Informații a țării.

Serviciile secrete ucrainene au afirmat atunci că principalele ținte ale mercenarilor erau președintele ucrainean Volodimir Zelenski, șeful cancelariei prezidențiale Andrii Ermak și prim-ministrul Denis Șmihal.

Potrivit Direcției, președintele rus Vladimir Putin ar fi "ordonat personal un alt atac unuia dintre împuterniciții săi”.