Ședința comună a Comisiilor juridice și a Comisiilor de politică externă din Parlamentele Republicii Moldova și României va avea loc la Iași

Iași, 20 mai 2022 – Ședința comună a Comisiilor juridice și a Comisiilor de politică externă din Parlamentul Republicii Moldova și Senatul României va avea loc astăzi, la Iași.

Mai 20, 2022 - 09:22
Urmărește-ne peGoogle news
Ședința comună a Comisiilor juridice și a Comisiilor de politică externă din Parlamentele Republicii Moldova și României va avea loc la Iași
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

Mesaje în deschiderea reuniunii celor patru comisii vor adresa Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, Vicepreședintele Senatului României, Robert Cazanciuc, Președinții Comisiilor juridice din Parlamentele de la Chișinău și București, Olesea Stamate și Laura Iuliana Scântei, Președinții Comisiilor politică externă din cele două parlamente, Doina Gherman și Titus Corlățean, Miniștrii Justiției, Sergiu Litvinenco și Cătălin Predoiu, alți oficiali.

Pe parcursul zilei, vor avea loc separat ședința comună a Comisiilor juridice din Parlamentul Republicii Moldova și Senatul României, precum și ședința comună a Comisiilor politică externă din cele două parlamente. În cadrul acestora vor fi discutate subiecte și proiecte de interes comun. La finalul dezbaterilor va fi adoptată o declarație comună a celor patru comisii parlamentare.

De menționat că, în această săptămână, la Chișinău, a avut loc ședința comună a Comisiei administrație publică a Parlamentului Republicii Moldova și Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a Parlamentului României.