Șefa statului a discutat cu Președintele Consiliului European, Charles Michel: „Vom continua să muncim pentru ca, într-o bună zi, să intrăm în marea familie europeană”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, care a efectuat o vizită în țara noastră. Oficialii au discutat despre situația din regiune și despre consecințele economice, sociale și umanitare ale războiului din Ucraina pentru Moldova.

Mai 4, 2022 - 17:05
Mai 4, 2022 - 17:05
Urmărește-ne peGoogle news
Șefa statului a discutat cu Președintele Consiliului European, Charles Michel: „Vom continua să muncim pentru ca, într-o bună zi, să intrăm în marea familie europeană”
Foto: Președinția Republicii Moldova

În cadrul discuțiilor șefa statului a pledat, încă o dată, pentru restabilirea păcii, care e prioritară pentru un viitor comun prosper. La rândul său, Președintele Michel a mulțumit cetățenilor țării noastre pentru generozitatea manifestată față de refugiații din Ucraina și a dat asigurări că UE va fi în continuare alături de Republica Moldova.

Președinta Maia Sandu a declarat că autoritățile mizează pe sprijin pentru aderarea Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro și pentru  acceptarea operatorilor mobili moldoveni în rețeaua europeană de roaming. Totodată, șefa statului a solicitat ajutor sub formă de fertilizanți pentru a susține agricultura și a asigura securitatea alimentară a țării. Discuțiile au vizat și subiecte referitoare la cooperarea în domeniul securității și al controlului la frontieră.

„Pentru a reduce efectele negative ale războiului asupra economiei, avem nevoie de o mai mare deschidere a pieței europene pentru produsele moldovenești și de permise pentru traversarea teritoriului UE pentru transportatorii noștri de mărfuri. Apreciem asistența multidimensională a Uniunii Europene, în special în această perioadă dificilă, și vom continua să muncim pentru ca, într-o bună zi, să intrăm în marea familie europeană, spre binele tuturor cetățenilor țării noastre”, a menționat șefa statului.