Şeful armatei britanice avertizează populaţia să nu se alăture luptei din Ucraina: „Este ilegal și nefolositor”

Şeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie i-a avertizat pe britanici să nu se îndrepte spre Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei, relatează PA Media/dpa, citat de ProTV.

Mar 6, 2022 - 17:32
Mar 6, 2022 - 23:44
Urmărește-ne peGoogle news
Şeful armatei britanice avertizează populaţia să nu se alăture luptei din Ucraina: „Este ilegal și nefolositor”
Foto: Sir Tony Radakin și Daniel Craig, The Royal Navy/ Open Government Licence v3.0/

“Am fost foarte clari că este atât ilegal, cât şi nefolositor pentru militarii britanici şi pentru populaţia britanică să înceapă să se îndrepte spre Ucraina în acest sens”, a declarat amiralul Sir Tony Radakin pentru emisiunea Sunday Morning de la BBC.

Săptămâna trecută, secretarul de stat pentru Afaceri Externe și ale Commonwealth-ului, Liz Truss a declarat că va sprijini “absolut” pe oricine doreşte să lupte, în condiţiile în care mai mulţi britanici au dorit să ajute Ucraina să se apere împotriva invaziei lui Vladimir Putin.

Comentariile doamnei Truss sunt în contradicţie cu sfatul Ministerului de Externe de a nu călători în Ucraina, iar premierul Boris Johnson şi alţi câţiva colegi de cabinet au avertizat, de asemenea, britanicii să nu călătorească în Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat formarea unei “legiuni internaţionale” pentru a-şi apăra ţara, făcând apel la voluntari străini să se prezinte şi promiţându-le arme pentru a lupta împotriva trupelor ruseşti.