Serghei Lavrov: SUA influențează negocierile cu Ucraina, iar prezența căștilor albastre în țară va duce la o confruntare directă între Rusia și NATO

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov acuză miercuri Statele Unite de faptul că obstrucţionează „dificilele” negocieri ruso-ucrainene şi consideră că scopul Washingtonului este „să domine” ordinea mondială, inclusiv prin intermediul impunerii de sancţuni, relatează AFP.

Mar 23, 2022 - 12:00
Mar 23, 2022 - 12:06
Urmărește-ne peGoogle news
Serghei Lavrov: SUA influențează negocierile cu Ucraina, iar prezența căștilor albastre în țară va duce la o confruntare directă între Rusia și NATO
Foto: MFA Russia/ Twitter
Negocierile sunt dficile. Partea ucraineană îşi schimbă în mod constant poziţia”, denunţă Lavrov.
 
Este dificil să nu ai impresia că colegii noştri americani nu-i ţin de mână”, acuză el.

Dacă NATO va trimite trupe de menţinere a păcii în Ucraina, aceasta va fi o ciocnire directă între forţele armate ale Federaţiei Ruse şi Alianţa Nord-Atlantică, a afirmat Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

Colegii noştri polonezi au declarat deja că acum va avea loc un summit NATO şi că este necesar de trimis trupe de menţinere a păcii în Ucraina. Sper că ei înţeleg despre ce este vorba. Va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice, pe care nu numai că toată lumea dorea să o evite, dar mai şi spuneau că aşa ceva nu ar trebui să aibă loc în principiu”, a declarat ministrul rus de externe într-o întâlnire cu un grup de studenţi şi profesori de la celebrul Institut de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO), relatează Reuters.