Serviciul Vamal al Republicii Moldova în vizită la autoritatea vamală și de frontieră din SUA - Preluarea practicilor internaționale și stabilirea ariilor de colaborare

Delegația Serviciului Vamal, condusă de Nicolae VUTCARIOV - Director adjunct, șef al Departamentului antifraudă și conformare, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, scopul căreia este familiarizarea, instruirea și preluarea celor mai bune practici internaționale privind interdicția pasagerilor suspecți, a mărfurilor interzise, transporturilor cu risc ridicat și mediu, precum și a schimbului de informații și experiență cu Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA.

Urmărește-ne peGoogle news
Serviciul Vamal al Republicii Moldova în vizită la autoritatea vamală și de frontieră din SUA - Preluarea practicilor internaționale și stabilirea ariilor de colaborare
Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Vizita de lucru este organizată cu suportul Programului Controlul Exporturilor și Securitatea Frontalieră (EXBS) al Departamentului de Stat al SUA.

Astfel, în cadrul vizitei de lucru, delegația Serviciului Vamal,  participă la un curs de instruire internațională privind controlul pasagerilor care se deplasează cu rute avia, precum și întreține întrevederi bilaterale de lucru cu oficialii Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA. 

De menționat, că în cadrul cursului de instruire, delegația Serviciului Vamal s-a familiarizat cu cele mai bune practici internaționale aferente identificării și interdicției pasagerilor suspecți, a documentelor frauduloase, verificării bagajelor, transporturilor cu risc ridicat și mediu a mărfurilor, precum și analizei riscurilor derivate din acest proces. Vizita a inclus și documentarea în teren, nemijlocit la Aeroportul din Houston al CBP precum și Laboratorul din Houston al CBP (U.S. Customsand Border Protection).

Totodată, în cadrul aceleiași vizite de lucru, care se va desfășura și săptămâna viitoare, delegația Serviciului Vamal, va avea oportunitatea de a deprinde cele mai bune practici de activitate ale Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA, precum și de a dezvolta cooperarea bilaterală între cele două instituții. 

În cele din urmă, vizita de lucru va fortifica cunoștințele și bunele deprinderi ale funcționarilor vamali, aferente depistării și contracarării trecerii frauduloase a mărfurilor peste frontiera vamală, precum și nu în ultimul rând transpunerii celor mai bune practici în cadrul activității Serviciului Vamal al Republicii Moldova.