Singurul producător de tancuri din Rusia, JSC UMZ, şi-a suspendat activitatea

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării a declarat că din cauza problemelor privind furnizarea de componente către Rusia, activitatea întreprinderilor specializate în repararea tancurilor a fost momentan suspendată. Aceiaşi sursă a informat cu două zile în urmă că efectul sancţiunilor occidentale este resimţit şi de o uzină rusească care produce rachete sol-aer.

Apr 20, 2022 - 10:40
Apr 20, 2022 - 10:41
Urmărește-ne peGoogle news
Singurul producător de tancuri din Rusia, JSC UMZ, şi-a suspendat activitatea

O uzină rusească, parte a complexului militar industrial, responsabilă de producția de rachete sol-aer (SAM) şi-a suspendat temporar activitatea din cauza lipsei de componente din import – restricţii privind achiziţionarea – ca urmare a sancțiunilor economice pe care statele occidentale le-au impus Rusiei, a precizat duminică, 17 aprilie, Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, potrivit Focus.ua.

Potrivit sursei citate, Uzina Mecanică Ulyanovsk (JSC UMZ) este cea mai recentă întreprinde a complexului militar industrial rus care are de suferit de pe urma sancţiunilor economice pe care statele occidentale le-au impus Moscovei, ca răspuns la agresiune militară pe care Rusia o desfăşoară acum în Ucraina.

Aceasta este o fabrică de producție militară rusă situată, aflată în regiunea Ulyanovsk, care a fost deschisă de Uniunea Sovietică în anii 1960.

După cum precizează Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, la Uzina Mecanică Ulyanovsk sunt produse o serie de modele diferite de sisteme de rachete sol-aer, cum ar fi 9K37 Buk, Kub și 2K22 Tunguska.

Agenția Centrală ucraineană de Informații Militare notează că activitatea acestei uzine a fost sistată. Acest lucru este cauzat de faptul că, aşa cum au remarcat angajaţii uzinei Ulyanovsk , “aproape nimic rusesc” nu este utilizat în procesul de producţie, când se folosesc componente electronice.

Majoritatea componentelor electronice pe care această uzină le folosea erau furnizate de Germania, dar furnizarea acestora a încetat din cauza recentelor sancţiuni impuse Rusiei.

Şi muncitorii au de suferit, deoarece aceştia au de ales între concediu fără plată sau semnarea unui contract cu Forțele Armate Ruse pentru a participa la războiul din Ucraina.

Mass-media ucraineană relatează că reprezentanţii uzinei Ulyanovsk caută soluţii prin care să eludeze sancțiunile occidentale pentru a putea să-şi facă aprovizionarea cu piese şi componente prin țări terțe, precum Kazahstan, dar fără rezultat până acum.

Astfel de scheme fac că preţul pieselor să fie mai mare la import din cauza faptului că țările intermediare ar impune la rândul lor anumite taxe, iar bugetul actual al companiilor ruseşti din sectorul militar industrial nu se pot bucura de acest ”lux”. Acestea nu dispun de alte sume de bani decât de cele prevăzute în bugetul actual.