Sinuciderea unui polițist francez: A recunoscut în biletul de adio că este criminal în serie

Un fost ofiţer de poliţie militară a mărturisit înainte să moară că este criminalul în serie cunoscut sub numele de Le Grêlé - „Ciupitul”. Bărbatul, care s-a sinucis, a lăsat un bilet în care spunea că el este ucigaşul ale cărui crime au îngrozit Parisul în anii 1980 şi 1990. Presa franceză l-a identificat sub numele de François V.

Oct 1, 2021 - 09:09
Urmărește-ne peGoogle news
Sinuciderea unui polițist francez: A recunoscut în biletul de adio că este criminal în serie

Acesta este suspectat că ar fi violat şi ucis mai multe persoane.

Testele ADN urmează să confirme dacă mărturisirea bărbatului a fost una reală.

Dacă acesta este cu adevărat criminalul, acest lucru ar putea marca finalul unuia dintre cele mai notorii cazuri nerezolvate din Franţa.

Porecla „Ciupitul” a fost primită din cauza tenului cu acnee pe care îl avea bărbatul. El este acuzat, printre altele, de asasinarea lui Cécile Bloch, o fetiţă în vârstă de 11 ani, care a fost dată dispărută după ce nu a mai ajuns la şcoala din oraşul Fontainebleau, în 1986. Trupul ei a fost găsit mai târziu în subsolul clădirii în care locuia, iar cazul a şocat întreaga ţară.

Fratele vitreg al copilei a văzut criminalul în lift în dimineaţa crimei şi a ajutat poliţia să schiţeze chipul acestuia.

Dovezile ADN l-au legat pe ucigaş de alte crime şi violuri. Deşi crimele datează de zeci de ani, s-au înregistrat progrese în acest caz abia recent.  

Potrivit presei franceze, François V a fost chemat la interogatoriu în legătură cu cazul şi pentru a da o probă de ADN, dar nu s-a prezentat. Cadavrul său a fost găsit miercuri într-un apartament într-o staţiune de pe litoral, în apropiere de oraşul Montpellier, scrie BBC.  

Poliţia nu a oferit prea multe detalii despre persoană, dar presa a relatat că bărbatul era un fost poliţist militar în vârstă de 59 de ani. El a mărturisit în ultimul său mesaj că nu se simţea bine în momentul crimelor.