Spotify lansează Greenroom, un rival Clubhouse și Twitter Spaces

Spotify anunță Greenroom, un nou rival pentru categoria populară de aplicații de chat vocal live, precum Clubhouse și Twitter Spaces.

Iun 17, 2021 - 12:35
Urmărește-ne peGoogle news
Spotify lansează Greenroom, un rival Clubhouse și Twitter Spaces

Deși Greenroom poartă marca Spotify, este cu totul o aplicație separată. Funcționează cu aceeași premisă de bază ca Twitter Spaces și Clubhouse. Un utilizator creează o cameră numai audio, cu ascultători capabili să vorbească și să participe. Creatorul camerei poate controla dacă vorbește toata lumea sau doar anumite persoane.

Spotify poziționează Greenroom ca o modalitate de a vă conecta cu oamenii pentru a „participa la conversație”. Prezintă muzică, sport și cultură ca subiecte de discuție, dar se pare că un utilizator poate crea o cameră despre orice subiect.

În prezent, Greenroom este disponibil numai în limba engleză și conform Spotify „În țările în care este deja disponibil Spotify”. Atât utilizatorii iOS, cât și cei de Android pot descărca aplicația Greenroom chiar acum și se pot conecta utilizând un cont Spotify. Pentru cei preocupați de confidențialitate, există un set de termeni și condiții separate de Spotify pe care trebuie să le acceptați înainte de a le utiliza.

Spre deosebire de Twitter și Clubhouse, avantajul Spotify este că are o vastă bibliotecă de muzică și podcast-uri pe care ar putea să le integreze cu Greenroom, dar mersul pe acest drum poate fi un coșmar al drepturilor de autor pentru companiile de discuri.