SUA nu vor trimite trupe de menținere a păcii în Ucraina, dar vor sprijini orice altă țară NATO

Statele Unite ale Americii nu vor trimite trupe în Ucraina ca parte a unei misiuni de menţinere a păcii , dar vor sprijini orice altă ţară NATO dacă va face acest lucru, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, într-un interviu pentru CNN.

Mar 21, 2022 - 13:15
Urmărește-ne peGoogle news
SUA nu vor trimite trupe de menținere a păcii în Ucraina, dar vor sprijini orice altă țară NATO
Foto: Captură Video
Preşedintele a spus clar că nu vom desfăşura trupe americane în Ucraina. Nu vrem să ducem asta până la punctul de război cu Statele Unite. Dar îi vom sprijini pe aliaţii noştri NATO”, a spus Thomas-Greenfield.
Ea a amintit că există trupe americane în ţările NATO. Potrivit acesteia, preşedintele american Joe Biden a precizat că, în cazul unui atac asupra oricăreia dintre ţările Alianţei, Statele Unite vor sprijini şi proteja aceste ţări.
În acelaşi timp, Thomas Greenfield a subliniat încă o dată că şi alte ţări NATO ar putea decide să-şi trimită trupele în Ucraina. Dar nu SUA.
Din nou, nu pot prezice ce decizii vor fi luate la această conferinţă NATO şi cum va reacţiona NATO la propunerea poloneză. Ceea ce pot spune este că nu vor exista trupe americane în Ucraina în acest moment. Preşedintele a precizat acest lucru, iar alte ţări NATO ar putea decide că vor să trimită trupe în Ucraina. Va fi o decizie pe care o pot lua”, a spus Greenfield.
Vorbind despre negocierile dintre Ucraina şi Federaţia Rusă, Thomas-Greenfield a remarcat că Statele Unite nu văd nicio şansă pentru o soluţie în această direcţie. Ambasadorul SUA la ONU a numit discuţiile „unilaterale”.
Ruşii nu par să fie dispuşi la compromisuri din punct de vedere diplomatic”, a adăugat Thomas-Greenfield.
Presa internaţională a scris că, în cadrul summitului NATO şi al reuniunii din Consiliul European, de joi şi vineri, Polonia intenţionează să prezinte ideea unei misiuni de menţinere a păcii în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Muller, a remarcat că Europa este în prezent dominată de o dispoziţie rezervată în ceea ce priveşte evaluarea războiului din Ucraina, dar presiuni suplimentare în viitor pot ajuta la apariţia unei astfel de misiuni de menţinere a păcii.
Sursa: Adevărul.ro/ Ziare.com