Subiectul asigurărilor sociale pentru salariații rezidenților parcului IT, discutate cu administratoarea Moldova IT Park

Ministrul Marcel Spatari și Secretara de stat Corina Ajder au avut o întrevedere cu administratoarea Moldova IT Park Natalia Donțu, în care au discutat despre posibilitățile de creștere a gradului de protecție socială a angajaților din acest sector. În special, s-au referit la problema asigurărilor sociale limitate de care beneficiază salariații rezidenților parcului IT.

Mai 14, 2022 - 16:39
Urmărește-ne peGoogle news
Subiectul asigurărilor sociale pentru salariații rezidenților parcului IT, discutate cu administratoarea Moldova IT Park
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

În acest context, au fost identificate de ambele părți unele propuneri pentru a îmbunătăți cadrul normativ existent, care urmează să fie consultate cu părțile vizate.

De precizat că Parcul IT are peste 1000 de rezidenți, persoane juridice și întreprinzători individuali care au calitatea de angajator. Pentru acest sector, a fost stabilit un regim fiscal specific de impozitare – impozit unic de 7% care include contribuțiile de asigurări sociale și primele de asistență medicală datorate de angajați și angajatori. Astfel, salariații rezidenților beneficiază de prestații sociale în limita venitului asigurat.