Un avion rusesc a făcut un ocol de peste 15.000 km pentru a recupera diplomații expulzați

​Un avion trimis de la Moscova pentru a recupera diplomații ruși expulzați din Spania și Grecia a fost forțat să facă un ocol de 15.000 km din cauza interdicțiilor UE aplicate avioanelor rusești, potrivit flightradar24.

Apr 19, 2022 - 09:47
Urmărește-ne peGoogle news
Un avion rusesc a făcut un ocol de peste 15.000 km pentru a recupera diplomații expulzați

„Spania și Grecia au făcut această unică excepție pentru ca aeronava să poată intra în spațiul lor aerian, dar celelalte țări nu au avizat survolul aeronavelor rusești”, a scris flightradar24.

De la Moscova la Madrid

Prima etapă a călătoriei a dus aeronava de la Moscova la Spania pe drumul foarte lung. Zborul trebuia să rămână în spațiul aerian internațional, cu excepția intrării sale în Spania, mai mult decât dublând distanța în cerc mare dintre cele două orașe.

Distanța cea mai scurtă Moscova—Madrid 3.409 km

Distanța actuală Moscova—Madrid 7.086 km

De la Madrid la Atena

Plecând din Madrid, avionul rus a zburat direct din spațiul aerian spaniol și a ocolit Africa de Nord și coasta Mediteranei, evitând spațiul aerian maltez și italian. După ce a traversat Libia în Egipt, zborul a virat spre nord pentru o apropiere de Atena.

Distanța cea mai scurtă Madrid-Atena 2.383 km

Distanța actuală Madrid-Atena 3.729 km

De la Atena la Moscova

Zborul spre casă de la Atena a dus aeronava printr-un spațiu aerian mai prietenos. Turcia a continuat să permită accesul aeronavelor rusești, inclusiv zboruri comerciale către destinații turcești. Odată ieșit din spațiul aerian turc, zborul a continuat spre est, evitând zona spațiului aerian rusesc din apropierea Ucrainei, care a fost interzisă pentru majoritatea zborurilor de când a început invazia rusă în 24 februarie.

Distanța cea mai scurtă Atena—Moscova 2.203 km

Distanța actuală Atena—Moscova 4.348 km

„Lungimea totală a zborului a fost de 15.163 km, aproape cât cel mai lung zbor din lume între Singapore și New York (15.351 km).”