Un militar rus s-a predat, cu tot cu tanc, armatei ucrainene - Misha va fi recompensat cu 10000 de dolari și cu dreptul de a solicita cetățenie

Un soldat rus s-a predat, cu tot cu tanc soldaților ucraineni. Oficialii ucraineni spun că „Misha” va primi o recompensă de 10000 de dolari, dar și „condiții confortabile de detenție” pe perioada războiului.

Mar 22, 2022 - 20:32
Urmărește-ne peGoogle news
Un militar rus s-a predat, cu tot cu tanc, armatei ucrainene - Misha va fi recompensat cu 10000 de dolari și cu dreptul de a solicita cetățenie

Informația a fost publicată de un consilier de la Ministerul de Interne din Ucraina, Victor Andrusiv, care a povestit întreaga întâmplare pe Facebook, supranumindu-l pe soldat „Mișa”, pentru a nu-i fi divulgată identitatea.

„Misha” ne-a sunat acum câteva zile. Am transmis informații despre el și despre convorbire Direcției Principale de Informații din Regiunea Moscova. A condus tancul în apropierea locului de întâlnire și s-a asigurat cu o dronă că nu era o ambuscadă. După aceea, forțele speciale ucrainene l-au reținut.

„Misha” a rămas singurul din echipajul tancului, restul colegilor lui au fugit acasă.

Ne-a declarat că nu s-a putut întoarce acasă, pentru că comandantul le-a spus că va trage și îl va trece la pierderi de luptă. „Misha” a spus că practic nu le-a mai rămas mâncare, iar comanda și controlul trupelor erau haotice și practic absente. Demoralizarea în rândul colegilor săi este enormă.

Acum, „Misha” a primit condiții confortabile de detenție. De asemenea, va primi 10.000 de dolari la sfârșitul războiului și va avea posibilitatea de a solicita cetățenia ucraineană”.