Un polițist din SUA a început să plângă după ce a împușcat mortal o tânără, în timpul unei parade

Un ofiţer al Departamentului de Poliţie Flint, SUA, a izbucnit în lacrimi după ce a împuşcat mortal o tânără, în timpul unei parade în Michigan. Autorităţile spun că şi tânăra în vârstă de 19 ani, pe nume Briana Sykes, a tras un foc asupra ofiţerului.

Iun 23, 2021 - 23:16
Urmărește-ne peGoogle news
Un polițist din SUA a început să plângă după ce a împușcat mortal o tânără, în timpul unei parade

Poliţistul dirija traficul în timpul paradei Juneteenth, care comemorează emanciparea afro-americanilor sclavi, când Briana Sykes s-a apropiat de el şi a tras un foc de armă, declară poliţia de stat din Michigan, potrivit Fox News. 

Scenele filmate de martori îl arată pe ofiţer mergând în jurul maşinii în care se afla tânăra.

„Lasă-mă să-ţi văd mâinile”, îi ordonă ofiţerul de mai multe ori, în speranţa că fata va renunţa la armă. După ce o împuşcă, agentul se prăbuşeşte la pământ în lacrimi. Alţi ofiţeri din apropiere s-au grăbit să-l ajute. 

"Niciun ofiţer de poliţie nu aşteaptă cu nerăbdare să folosească forţa fatală", a declarat pentru Fox News un purtător de cuvânt al poliţiei de stat din Michigan. „Impacturile emoţionale ale unui astfel de incident sunt de mare amploare”. 

Filmările au avut loc în mijlocul unui festival de 3 zile ce sărbătoreşte Juneteenth, noua sărbătoare naţională care comemorează sfârşitul sclaviei în America. 

"Simt că poliţia îşi făcea treaba, avea o viaţă de protejat. Nu numai a lui, ci am avut o paradă plină de copii", a declarat pentru WJBK-TV un martor care doreşte să rămână anonim. 

Fata a fost dusă rapid la un spital local, însă a murit din cauza rănilor. 

Un purtător de cuvânt al poliţiei de stat din Michigan a declarat pentru sursa citată că ofiţerul care a împuşcat-o pe tânără este în concediu administrativ cât timp are loc ancheta.