VIDEO: Atac într-un mall din Noua Zeelandă - Mai multe persoane au fost înjunghiate, iar atacatorul a fost împușcat mortal

Șase persoane au fost rănite la un supermarket din Auckland, Noua Zeelandă, după un atac cu cuțitul comis de un extremist care se afla în vizorul poliției. Atacatorul a fost împușcat mortal de polițiștii sosiți la fața locului. Imaginile distribuite pe rețele sociale arată oamenii îngroziți, țipând și fugind după adăpost. Premierul Jacinda Ardern a declarat că atacatorul era un ”extremist violent” și a calificat incidentul drept ”atac terorist”, relatează The Guardian și New Zealand Herald.

Sep 3, 2021 - 09:56
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Atac într-un mall din Noua Zeelandă - Mai multe persoane au fost înjunghiate, iar atacatorul a fost împușcat mortal
Sursa foto: The Telegraph

Atacul a avut loc la supermarketul Countdown LynnMall din Auckland, bărbatul fiind împușcat mortal de polițiști. Acestea era originar din Sri Lanka și se stabilise în Noua Zeelandă în 2011. Din 2016, era sub supravegherea autorităților, fiind pe lista persoanelor monitorizate din motive de securitate națională.

Imaginile publicate pe social media arată mai mulţi cumpărători care avertizează că e ''cineva cu un cuţit'', după care se aud focuri de armă trase de poliţie.

Cel puțin două persoane au fost transportate la spital, fiind în stare critică, alte două persoane suferind răni mai puțin grave.

Cel puțin 10 mașini de poliție și ambulanțe au intervenit la fața locului.

Premierul a mai declarat că acesta era un simpatizant al ”ideologiei” mișcării teroriste Statul Islamic, însă era ”un lup singuratic” și a acționat pe cont propriu.

''Atacul a fost comis de un individ, nu de o credinţă, nu de o religie. Doar el poartă responsabilitatea pentru aceste fapte'', a subliniat premierul Jacinda Ardern.În luna mai, patru persoane au fost înjunghiate într-un supermarket din oraşul Dunedin, situat în sudul Noii Zeelande. În 15 martie 2019, 51 de oameni au fost ucişi într-un atac terorist comis la două moschei din oraşul Christchurch de către un adept al supremaţiei rasei albe.

Sursa: HotNews.ro